مشاوره روانشناسی خیانت مشاوره روانشناسی خیانت .

مشاوره روانشناسی خیانت

در مورد شیوه های تربیت کودک بیشتر دقت کنید

به نقل از مرکز مشاوره آویژه:|میانگین ۵ رای از تعداد ۱
تربیت کودک
تربیت کودک و پرداختن به آن دغدغه فکری تمامی والدین میباشد . این که چگونه کودک شادی تربیت کنند که در آینده بتواند راه درست زندگی را پیدا کند . چراکه تربیت کودک باید از اولین روزهای تولد کودک شروع شود . متخصصان بر این باور هستند که کودک باید در ۷ سال اولیه زندگی خود تربیت شود . بیشتر والدین در ابتدا هیچپونه تجربه و اطلاعات روانشناسی درباره تربیت کودک ندارند . برای همین در تربیت کودک به مشکلات زیادی برمیخورند . برای حل این موضوع میتوان به مراکز مشاوره خانواده و کودک مراجعه کرد و با مطالعه کتابهایی همچون « کودک و خانواده » با راه و اصول درست تربیت کودک بیشتر آشنا شد .میتوانیم بسیار ساده و با آرامش کودک خود را در کنار تمام مشکلات و دغدغه های زندگی بزرگ و تربیت کنیم . باید توجه داشت مخاطب تربیتی کودک است .
یک کودک دنیا را با دید خود میبیند . همانگونه ساده ، همانگونه عجیب . تربیت کودک ، در بزرگسالی نمایان میشود و نشان دهنده شخصیت خانواده ای است که  کودک در آن بزرگ شده . برای پاسخ به سوالات کودکان باید دامنه اطلاعاتی خود را گسترش داد و با روانشناسی کودک آشنا شد . وظیفه والدین تربیت کودک و ساختن انسانی شایسته در بزرگسالی است . برای تربیت کودک باید احساسات کودک خود را بشناسید . کودک همانطور بزرگ میشود که با او برخورد شده است . بحث تربیت کودک را باید جدی شمرد و علمی آموخت ، ولی با احساس و لبریز از عشق و محبت به مرحله اجرا درآورد . در تربیت کودک باید حد تعادل را در نظر گرفت . نه آنقدر جدی برخورد کنیم که احساس پایمال شود و نه آنقدر احساستی باشیم که از تربیت غافل شویم .
بیشتر بخوانید:بهترین تربیت کودکان هفت ساله
روش تربیت کودک
روش تربیت کودک با روابط او در آینده رابطه مستقیم دارد . کانون خانواده باید جایگاه امن و مایه آرامش کودک باشد . بزرگسالانی که جایگاه اجتماعی مناسبی ندارند ، کودکانی هستند که در کودکی با روش نادرستی تربیت شده اند . اولین اشتباه در روش تربیت کودک ، مقایسه است . مقایسه باعث از بین رفتن اعتماد به نفس در کودک میشود . او را دچار اضطراب کرده و باعث بوجود آمدن مشکل در تصمیمگیری هایش میشود . مخاطب تربیتی ما کودک است ، والدین با روش تربیتی اشتباه و غلط ناخواسته به روح و احساسات کودک خود آسیب میرسانند . کودکانی که به درست یا اشتباه بودن کارهای خود آگاه نیستند و فقط در مرحله تجربه هستند . تجربه ای که باعث آشنایی آنها با مسائل زندگی میشود و میتوانند راه حل ها را بیابند این مرحله کمک والدین را میطلبد .
دیگر روش تربیتی کودک : دنیا را باید از دید کودک نگاه کرد . او دنیا را کلی میبیند . سوالاتش کلی است ، اما پاسخهای کلی نمیخواهد . والدین باید برای سوالات کلی کودک خود پاسخی کامل ، درست و در حد فهم و درک کودک بدهد . پاسخی که والدین به کودک میدهند اورا به تخیل خود میبرد و پاسخ سوال خود را آنطور میبیند که برایش توضیح داده شده است . او درک کاملی از جهان اطراف خود ندارد . انسانها با احساسات متفاوتی خلق شده اند ولی خواسته های تمام کودکان یکسان است . یک روش تربیت کودک را نمیتوان برای تمام کودکان درنظر گرفت . فرهنگ ، آداب و رسوم خانواده ، در تربیت کودک نقش مهمی دارند . خانواده ها با مراجعه به مراکز مشاوره خانواده  و کودک میتوانند با چگونگی رفتاردرست با کودک آشنا شوند .
بیشتر بخوانید:تربیت کودکان هشت ساله
اصول تربیت کودک
اصول تربیت کودک را باید دانست . در تربیت کودک اصولی وجود دارد که باید حتما والدین با آن آشنا شوند . ما برای کودک خود باید وقت بگذاریم ، اورا در آغوش بگیریم . در آغوش کشیدن کودک باعث افزایش هورمون آرامش در کودک میشود و اعصاب او در حالت پاراسمپاتیک قرار میدهد . اصول تربیت کودک نکات زیادی دارد  که به اجمال به آن میپردازم . مهمترین اصل در تربیت کودک آشنا کردن او با حد ومرز ها میباشد . کودک باید بداند و بشناسد که چه کارهایی درست است و میتواند انجام دهد و از چه کارهایی باید اجتناب کند . اصول تربیت کودک را باید نکته به نکته و اصولی پیش برد و به کار گرفت . چنالنچه تربیت کودک خود را بدون رعایت اصول انجام دهیم نمیتوانیم کودکی خلاق با خصوصیات اخلاقی ثابت داشته باشیم .
دومین اصول در تربیت کودک ، محدودیتها میباشد . متاسفانه والدین محدودیتها را با حد ومرز اشتباه میگیرند . محدودیت یعنی کودک توانایی انجام کاری را دارد ولی به علت رفتار اشتباه خود اجازه ندارد آن کار ارتا مدت خاصی انجام دهد . این به معنای محدودیت است . منطق در تربیت کودک یک بجث گسترده و علمی میباشد که باید با توجه و ظرافت خاصی به آن پرداخت .
بیشتر بخوانید:مشاوره تربیت فرزند و مشکلات مشاوره کودکان
تربیت کودک از بدو تولد
تربیت کودک از بدو تولد بحثی است که به آن میپردازیم . باکمی اطلاعات ، آرامش و زمان میتوان در چگونگی تربیت کودک موفق شد . تنها با تکیه بر اطلاعات مادران قدیمی نمیشود راه های درست تربیت را شناخت . مشورت با مشاوران خانواده و مشاوران کودک اطلاعات دقیق و کاملی در اختیار والدین میگذارد . پدر و مادر باید توجه داشته باشند که تربیت کودکشان مستلزم صبر و حوصله است . تربیت کودک از بدو تولد بر عهده پدر و مادر میباشد . بسیار خوب است اگر کسی در  نگهداری کودک ، نه در تربیتش به والدین کمک کند . در اینصورت پدر و مادر زمانی برای استراحت و رسیدگی به کارهای شخصی خواهند داشت . متخصصان روانشناسی کودک معتقدند ، تربیت کودک از بدو تولد اوباید به صورت جدی آغاز شود .
والدین باید ابتدا خواسته های خود و انتظاراتی را که از کودک خود دارند ، بشناسند و منطقی بودن انتظارات خودرا با توجه به سن کودکشان و شرایط محیطی و خانوادگی که کودک در آن بزرگ شده ، بسنجند . والدین برای موفقیت در تربیت کودک خود ابتدا باید به نیازهای همسر خود توجه کنند . مهمترین دلیل موفق نبودن در تربیت کودک ، خستگی و برآورده نشدن خواسته ها و نادیده گرفتن احساسات والدین نسبت به یکدیگر است . وقتی کودکی در آغوش پدر و مادری بزرگ میشود که به یکدیگر احترام میگذارند احترام گذاشتن را می آموزد . اینگونه کودکان به انسانهای کامل و ارزشمندی تبدیل میشوند و در سایه این تربیت ، جامعه ای سالم بوجودمی آید . با مشاوره خانواده میتوان به راه رسیدن به خانواده آرمانی و ایده آل رسید . در سایه یک خانواده ایده آل نیز کودکی شاد خواهیم داشت .
بیشتر بخوانید:مراحل تربیت کودکان از بدو تولد
تربیت کودک ونوجوان
تربیت کودک ونوجوان راههای زیادی دارد . راه های تربیتی که به پدر ومادر کمک میکند متفاوت و متنوع است . بهترین این راهها مشاوران تربیتی و مشورت کردن با مشاوران کودک و مطالعه در زمینه تربیتی میباشد . در سالهای اول زندگی کودک لازم است حوصله بیشتری به خرج بدهیم . ابراز محبت و دادن مسئولیت به کودک بسیار اهمیت دارد .  آشنا کردن کودک و کمک کردن به او برای شناخت شخصیت خودش نیز مهم است . آماده کردن او برای شناخت  مسائل اطراف خودنیزاز نکات قابل توجه میباشد . تجربه نشان  داده بهتر است فرد قبل از انجام هر کار یا فعالیتی خود را برای انجام آن آماده کند . تربیت کودک نیز از این قاعده مستثنی نیست . قبل از اینکه صاحب اولاد باشیم بهتر است بیشتر بدانیم . در مورددنیای کودک ، خواسته هایش و روشهای تربیتی کودک .
تربیت کودک ونوجوان باید با هماهنگی کامل پدر و مادر انجام شود . زیرا تربیت کودک ونوجوان در چند مرحله صورت میگیرد . نوزادی ، تربیت کودک در ۷ سال اول زندگیش و تربیت کودک در بعد از هفت سالگی . در طول زمان تربیت کودک ، والدین باید با اصول وروشهای تربیتی کودک در زمان های مختلف سنی کودک سنی کودک آشنا باشند . تربیت کودک و نوجوان بسیار متفاوت است . پاسخی که به سوالات کودک داده میشود بانوجوان متفاوت است . طرز بیان و توجه به احساسات فرزندهم نکته قابل توجهی است .
بیشتر بخوانید:تربیت فرزند دختر از بدو تولد
ارتباط عاطفی
ما از همان نوزادی که فرزند خود را درآغوش میگیریم با او رابطه عاطفی برقرار میکنیم . به ابراز احساسات را به صورت عملی می آموزیم . هنگامی که به او لبخند میزنیم و او یاد میگیرد لبخند بزند در واقع اولین ارتباطهای عاطفی برقرار میشود . نوزاد ما می آموزد در قبال احساسات خوشایند لبخند بزند . وقتی او گریه میکند و شما به شیر میدهید او یاد میگیرد باید برای نیازهای خود ارتباط برقرار کند . یاد میگیرد وقتی گرما وسرمای زیاد ویا هر عاملی اورا آزار میدهد باید گریه کند . اگر پدر یا مادر نتواند با کودک خود ارتباط برقرار کند کودکی نا آرام خواهد داشت . کودک به گریه وابراز نیاز به روش خودش ادامه میدهد ولی پاسخ درست و خوبی دریافت نمیکند . این کودک مدام احساس تنهایی و سرخوردگی میکند و در جوانی ونوجوانی از مادر حرفشنوی نخواهد داشت .
در نظر بگیرید کودکی گرسنه است گریه میکند مادر نمیداند دلیل گریه او چیست و سردر گم میشود . در واقع نتوانسته با کودکش ارتباط خوبی برقرار کند . از طرف مادر و کودک چند نوع کنش و واکنش انجام میشود . مادر ممکن است کلافه بودن خود را با یا اصواتی مانند اووف ، اه و آخ ابراز کند . این کودک در نوجوانی همین اصوات را برای کوچکترین نگرانی و ابرازاحساس ناخوشایند استفاده خواهد کرد . مادری که در اینگونه موارد کودکش را در آغوش میکشد و با او ابراز همدردی میکند کودکی منطقی تر خواهد داشت استفاده از کلماتی مانند « چی شده عزیزم ، آخی ، جونم و…» فرزند را عاطفی وبا درک متقابل بار خواهد آورد . و بالاخره مادری که قبل از مادر شدن از مشورت مشاوران و از تجربه بزرگترها بهره گرفته متفاوت عمل میکند . او میداندگریه کودک برای چیست .
بیشتر بخوانید:تربیت فرزند پسر از بدو تولد
کودکمان را علمی پرورش دهیم یا سنتی ؟
در زمان های قدیم علم با سنت توام بود . همه از یک روش برای درمان و زندگی استفاده میکردند . ایرادی که به این روش گرفته شد این بود که این علوم به صورت آکادمیک نبود . صرفا تجربی بود ودر قبال آموختن علوم مختلف مدرکی دریافت نمیشد .  عده ای هم بودند که به صرف اعتماد مردم دست به درمان میزدند . خیلی از مواقع به جای بهبود اوضاع بدتر میشد . اکنون در بحث تربیت کودک نیز چنین اتفاقاتی می افتد . در این زمان که در جامعه کودک سالاری حاکم است . اگر ما به روش سنتی کودکمان را پرورش دهیم در جامعه و مدرسه با همسالان خود همگون نخواهد بود . تربیت نوین به روش اگوئیسم و خود محوری است کودک دوست دارد حرف اول را بزند . این کودک در خانواده که اکثرا تک فرزندیست ممکن است بتواند حرف اول را بزند اما در جامعه هرگز .
در جامعه ای که همه به روش نوین تک فرزندی و اگوئیسم فرزند خود را پرورش داده اند همه میخواهند حرف اول را بزنند . این کودکان تعامل ، صبر ، تحمل و کوتاه آمدن را نیاموخته اند . برای رسیدن به خواسته های خود یا باید در یک رقابت سخت بجنگند یا تسلیم شوند . اگر پیروز شوند همیشه تضمینی نیست که مجبور نشوند روزی با قویتر از خود رقابت کنند . اگر تسلیم شوند روح آنها درگیر شکست خواهد بود . به یک مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی  مراجعه میکنیم و تلفیقی از روش نوین و سنتی میگیریم . در این روش بهترینهای دو روش انتخاب شده به نسبت خوبی تلفیق میشوند . با توجه به روحیات و توان خانواده و کودک توصیه میشود . این توصیه ازجانب کارشناسان میتواند برای آینده کودک در جامعه مفید باشد .
بیشتر بخوانید:اهمیت تربیت کودکان در اسلام
تقویت حضور در جامعه
برخی والدین فرزندان خود را به خود وابسته میکنند . شاید به دیگران اعتماد ندارند . شاید بنا به مسائل خانوادگی ومحکم کردن جایگاه خود در زندگی خانوادگی . برخی دیگر نیز اصلا به این مسائل نمی اندیشند . آنها آنقدر با هم هستند که ناخوداگاه به هم وابسته میشوند . آسیبی که وابستگی به کودک وارد میکند را بررسی میکنیم . کودک وابسته استقلال عملی و فکری ندارد . او نمیتواند انتخاب کند . اگر هم انتخاب کند انتخاب درستی نخواهد بود . کودک وابسته در رفتن به مدرسه مشکل خواهد داشت . او در دوستیابی مشکل دارد . نیاز به جایگزین اورا وادار میکند تا کسی را درجامعه جایگزین مادر کند . این شخص ممکن است احساسات کودک ما را خدشه دار کند . این شخص ممکن است از کودک ما سواستفاده نماید . کودک وابسته هر کاری انجام میدهد تا جایگزین را حفظ نماید .
کودک وابسته برای حفظ جایگزین ممکن است دست به کارهایی بزند که دوست ندارد انجام دهد . این کودک در بزرگسالی سلطه پذیر خواهد شد . او در تصمیم گیری نیاز به تایید و توصیه دیگران دارد . نیاز دارد انتخابهایی چون همسر ، شغل ، تعیین رشته تحصیلی و خرید ماشین وخانه دیگران انتخاب کنند . او نخواهد توانست با نظر دیگران مخالفت کند چون همواره محتاج تایید دیگران است . اعتمادبه نفس پایین دارد که ممکن است منجر به کاهش عزت نفسش شود . اگر رابطه اش با دوست ، همسر و یا دوست قطع شود نیاز به جایگزین خواهد داشت . جایگزین چون معمولا با افکار مغشوش و بدون دادن استراحت به ذهن انتخاب میشود ، نا مناسب خواهد بود . همیشه نگران است که تنها بماند . در تنهایی استرس شدید دارد و احساس درماندگی میکند .
بیشتر بخوانید:روش تربیت کودکان از نظر روانشناسی
چاره چیست ؟
کودکمان را هر چند وقت یکبار با پدر بزرگ یا مادربزرگ تنها بگذاریم . این کار هم به ما زمان میدهد تا به جسم و جان خود استراحت دهیم و هم از وابستگی افراطی کودک پیشگیری میکند . هراز گاهی بگذاریم با همسالان خود در میان اقوام حتی برای ساعاتی تنها بماند . مراقبتهایمان نا محسوس باشد . در انتخابهایش دخالت نکنیم . درمواقعی که انتخابش خیلی نا مناسب است دلایلمان را عنوان کنیم اما انتخاب مجدد را به خودش واگذاریم . در محیط بازی از دور مراقبت کنیم ومدام از او نخواهیم مواظب باشد . بگذاریم از بلندیها بالا برود . بالا رفتن از نردبان یا گله با مراقبت از او انسانی مستقل میسازد . به او پول توجیبی اختصاص دهیم تا بتواند برای پولهایش برنامه ریزی کند . مرتب کردن اتاقش را به عهده خودش بگذاریم . بستن دگمه یا بند کفشها به او روحیه مستقل میبخشد .
بیشتر بخوانید:مراحل تربیت کودکان در سنین مختلف
اسباب بازی کودکان
اسباب بازی تمام دنیای کودک است . اجازه بدهید اسباب بازیهایش را خودش انتخاب کند . به صرف قیمت و جنس اسباب بازی اورا از دلخواسته اش محروم نکنید . هرگز پسرانه یا دخترانه بودن اسباب بازی نباید اورا از دلخواسته اش محروم کند . والدینی هستند که طبق ذهنیات خود فرزند دختر را وادار میکنند با عروسک و فرزند پسر با تفنگ بازی کند . برای دختر رنگ صورتی وبرای پسر رنگ آبی انتخاب مبکنند . برخی رنگها را مناسب و برخی را جلف میدانند . در صورتی که این قراردادها ذاتی نیست و اجتماعی است . وادار کردن کودکان به اعتقاد داشتن به این قوانین قراردادی باعث کشتن روحیه ابتکار و نوع اوری میشود . کودکانی که در انتخابهایشان دخالت کمتری میشود کودکانی خلاق و مبتکر بار می آیند . مشاوره خانواده در درک این مسائل میتواند کمک خوبی باشد .
برخی بازیها و اسباب بازیها میتواند روحیات کودک مارا مشخص کند . آزاد گذاشتن کودک در انتخاب میتواند از بروز برخی بیماریها و انحرافات بعد از بلوغ آگاهمان کند . دخترانی که علاقه شدید دارند با اسباب بازیهای پسرانه بازی کنند . پسرهایی که ادای دخترها را در می آورند نیاز به مشاوره دارند . عقده اودیپ یا اختلال هموسکشنال . تمام این اختلالها که بیان میشود فقط به خاطر آگاهی شما است . مشاوره کودک شمارا یاری خواهد کرد فرزندانی سالم داشته باشید . با آگاهی میتوان از اختلالهای احتمالی فرزندانمان بدون ترس ونگرانی مطلع شویم . درمان به موقع بهتر از بستن چشمان و هدر رفتن زمان است . امیدواریم فرزندانتان از ته دل و به شادی بخندند .
بیشتر بخوانید:مشاوره کودک: انواع بازی کودکان
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .
منبع:What Are Child Rearing Practices? | Livestrong.com
 برای مشاوره در زمینه در مورد شیوه های تربیت کودک بیشتر دقت کنید
از مشاورین مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه از طریق تلفن ثابت
با 9099072068 تماس بگیرید
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب 
حتی ایام تعطیلمنبع: سایت مشاوره تلفنی روانشناسی و تحصیلی آویژه

برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۳۹۸ساعت: ۰۵:۳۶:۰۶ توسط:روانشناس موضوع: نظرات (0)